kamilla-1

Hajhullás kezelése gyógynövényekkel - Íme néhány tipp!

A hajhullás egy makacs és kellemetlen tünet, amely gyakran valamilyen betegség velejárója, így természetes, hogy szeretnénk minél hamarabb megszabadulni tőle. Ennek érdekében pedig képesek vagyunk szinte bármit kipróbálni az étrend-kiegészítőktől kezdve a hajpakolásokon át a különféle kence-ficékéig. Azonban a megoldás ennél sokkal egyszerűbb: a hajhullás kezelése gyógynövényekkel is lehetséges!

Hajhullás

A hajhullással a legtöbb ember élete során valamilyen formában biztos találkozik, ugyanis a szálak folyamatosan cserélődnek, így akár napi 40-60 szálat is elveszíthetünk, amelyek helyére természetesen újak nőnek. A gond akkor kezdődik, amikor több mint napi 100 szál kihullását tapasztaljuk, vagy a kihullott szálak helyére nem nőnek újak.

A hajhullás nem egy önálló betegség, sokkal inkább egy tünet, amelyet egy-egy betegség, hormonális változás vagy hiányállapot idéz elő. A hajhullás okairól bővebben előző cikkünkben olvashatsz. A legtöbb esetben a kiváltó okok megszűnésével a hajhullásnak is búcsút inthetünk, azonban annak érdekében, hogy hajunk minél hamarabb visszanyerje eredeti szépségét és erősségét, jó, ha néhány készítményt alkalmazunk, amelyek mindebben segíthetnek.

A hajhullás gyógynövényekkel történő kezelése

A gyógynövényekkel történő gyógyítás mindenki számára ismert, hiszen őseink gyakran alkalmazták ezt a gyógymódot. Mára már azonban feledésbe merült az orvostudomány hatalmas fejlődése miatt, hiszen egy tablettával könnyen kezelhető az adott probléma. De mi a helyzet azokkal a betegségekkel, amelyekre nem nyújt megoldás egy tabletta? Vagy éppen elegendő lenne kezelésükre néhány természetes hatóanyagból készült termék?

A hajhullás pont ilyen, hiszen temérdek olyan gyógynövény áll rendelkezésünkre, amelyek tökéletes megoldást nyújthatnak a hajhullás kezelésére. DR Hair termékeinkben pedig minden olyan természetes hatóanyag megtalálható, amely megszünteti a hajhullást, és helyreállítja a haj állapotát. Összesen 25-féle gyógynövény koncentrált kivonatát tartalmazzák, amelyek között megtalálható például a csipkebogyó, a kamilla, körömvirág, a kakukkfű, a bojtorján, stb.

Emellett három olyan gyógynövényt is tartalmaz, melyek még inkább hozzájárulnak, ahhoz hogy a hajhullás leküzdése sikeres legyen. Talán a népi gyógyászatból egyik legismertebb gyógynövény a csalán, amely gyulladáscsökkentő hatása mellett fokozza a fejbőr vérkeringését, így a haj még több tápanyagot képes felvenni. A csalán mellett a koffein is hasonló hatással bír, ugyanis növeli a fejbőr vérellátottságát, ezzel együtt pedig aktivizálja a hajhagymákat. A diólevélnek köszönhetően pedig búcsút inthetsz a hajhullás mellett a korpásodásnak is.

Megelőzés

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor szinte elkerülhetetlen a hajhullás, például egyes betegségek esetében. Azonban ezeket kivéve csak rajtad áll, hogy mennyire egészséges a hajkoronád.

A vasalás, göndörítés, festés, dauerolás nagyon sokat árt a hajnak. Szárazzá és töredezetté teszi, amely végül hajhulláshoz vezet. Ezek elkerülésével és megfelelő készítmények használatával megelőzhető a hajhullás.

De az egészséges táplálkozással is nagyon sokat tehetsz hajadért, hiszen olyan vitaminokat, ásványi anyagokat juttathatsz be a szervezetedbe, amelyek segítik megőrizni hajad egészségét.

Készítményeinkkel kapcsolatos további információt ügyfélszolgálatunkat felkeresve kaphatsz!

Gyakran olvasott írásaink