Normál haj ápolása

Normál haj ápolása

A normál haj ápolása viszonylag egyszerű, az ilyen haj esetében a faggyúmirigyek elegendő mennyiségű faggyút termelnek a haj számára. A haj ezáltal kellően fényes, mégsem zsíros, sem elnehezült. A hajas fejbőr ilyen esetben se nem zsíros, se nem túl száraz, nem érinti a korpásodás. A hámsejtek normális ütemben osztódnak. A szervezetebe elegendő mennyiségű folyadék kerül, a hajszálak rugalmasak és élettel teliek. A normál haj formázása könnyű, hiszen a hajszálak egészségesek és rugalmasak. A hajvégek sem szárazak, töredezettség nemigen látszik, a haj balzsamok használata nélkül is kifésülhető.

Az állapot fenntartásához szükséges a haj megfelelő ápolása, amelyet a Dr Hair készítménnyel kúra szerűen stabilan biztosíthatunk

A napfény, a szél, az eső mind hatással van a legegészségesebb hajkoronára is, ezért szükséges, hogy azt a hajat is ápolni kell, amelynek látszólag nincs problémája. Az egészséges táplálkozást fenn kell tartani, az elegendő vízbevitelről mindig gondoskodni kell.

Mindig olyan sampont, balzsamot és egyéb hajápoló szereket válasszunk, amely hajtípusunknak megfelelő, ha normál típusú, de göndör vagy hullámos, ez utóbbit vegyük figyelembe, de feleslegesen ne vásároljunk száraz hajra való termékeket, ha amúgy a hajszárazság nem áll fenn. A regeneráló hatású, extrémen hidratáló termékek könnyen elnehezítik, elzsírosíthatják a normál hajszálakat.

Megfelelő hajmosás

A haj ápolásának kulcsfontosságú része a hajmosás. Első lépésben meg kell tisztítani a mindennapi szennyeződésektől a hajas fejbőrt. Bőséges vízzel, kevés samponnal masszírozzuk át a teljes fejbőrt, ha szükséges, kétszer is. A haj szárítása előtt tekerjük lazán törülközőbe a hajat, ne dörzsöljük vele és ne csavarjuk, mert a haj vizesen a legsérülékenyebb. Érdemes általában egy termékcsaládot kiválasztani és következetesen azt használni, hatástól függően.

Káros hatások minden nap

Télen a fűtés és a hőmérséklet-változás nem kíméli a hajat, kiszárad és töredezni kezd. Érdemes ilyenkor gyakrabban pakolást készíteni, hogy visszanyerhesse a tápanyagokat. Nyáron a napsütés, UV-sugárzás, klóros víz, sós tengervíz veszi igénybe a hajat. A nap kiszívhatja a haj színét, festetlen és festett állapotban is, ezért érdemes színvédő sampont vagy balzsamot is beszerezni.