Sebhelyes hajhullás

Sebhelyes hajhullás

Sajnos a sebhelyes hajhullás az egyike azoknak a hajhullás típusnak, amely végleges hajhullással jár. Amikor a hajtüszők valamilyen külső behatás, általában sérülés miatt elhalnak, akkor beszélünk sebhelyes, avagy hegesedő hajhullásról. Ez visszafordíthatatlan hajhullást eredményez. Ilyenkor a hajas fejbőr azon részén, ahol a seb van, a hajhagymák megritkulnak, ezáltal ezen a területen a hajtömeg kisebb lesz. A heges hajhullás után maradt kopasz foltokon többet nem nő haj.

Ezt a sebhelyes hajhullásos állapotot okozhatja valamilyen fertőzés (baktérium vagy gomba), vegyi kezelések okozta sérülés, krónikus szőrtüszőgyulladás vagy trichotillomania, azaz kóros hajtépés.

Egy autoimmun betegség, a Lupus erythematosus egyik jellemző tünete is az arcon, hajas fejbőrön észlelhető gyulladások, hegesedések. Ennek következtében is létrejöhet a sebhelyes hajhullás.

A sebhelyes hajhullás esztétikai eltüntetésére két mód hivatott. Az egyik, hogy hajbeültetéssel súlyos pénzekért hajhagymákat telepítenek a sebhelyes részekre. A pénzkímélőbb megoldás, ha a sebhely környékén valamit az egész fejfelületen a hajhagymákat megerősítjük és a fejbőr állapotát regeneráljuk. Ebben segít számunkra a Dr Hair hajhullás elleni csepp.