Zsíros haj ápolása

Zsíros haj ápolása

A zsíros haj nem feltétlenül az ápolatlanság jele, a zsírosodást hormonok okozzák, ilyenkor megnő a hajas fejbőrben található faggyúmirigyek működése és sokkal több faggyút termelnek, mint amennyire a szervezetnek szüksége van. A zsíros haj kezelése kezdődhet egy olyan frizura kialakításával, amely akkor is megfelel, ha már kissé zsíros a fejbőr. Ilyen lehet egy rövidebb frizura vagy dauerolt, mert a hullámos tincsek így nem tapadnak a fejbőrhöz. Nem érdemes azonban gyakrabban mosni a hajat, mert a faggyúmirigyek mielőbb igyekeznek pótolni az így lemosott olajat a fejbőrről.

Megoldást jelenthet a hajmosások közti idő kitolására a száraz sampon, amelyet elegendő kis mennyiségben felvinni a hajtőre, alaposan belemasszírozni, majd kifésülni. A száraz sampon egy hajra való speciális púder, amely segít a felesleges zsírt felitatni.

A természetes anyagból készült fésűk nemcsak ápolják a hajat, de a zsíros fejbőrnek is segítenek: fésüléskor egyenletesebben eloszlatják a hajszálakon a termelt faggyút, amely így védőréteget képez ahelyett, hogy a tőnél felgyűlne és kellemetlenül lelapítaná a hajtincseket. Érdemes időről időre megtisztítani a hajkefét. Hajmosások alkalmával érdemes alaposan és kíméletesen végigmasszírozni az egész fejbőrt, hogy a vérellátás javuljon, így a faggyúmirigyek faggyútermelését is csökkenteni lehet kissé.

Hajad akkor lesz igazán egészséges, ha figyelsz a megfelelő táplálásra is: könnyű balzsamok és pakolások használatával és a megfelelő vitaminbevitellel is. Elegendő folyadékfogyasztással, gyümölcs- és zöldségevéssel sok olyan anyagot vihetsz be a szervezetedbe, amelyek a haj egészségét szolgálják: A, B és E vitaminok, cink és vas.

Zsíros hajából egy hónapnyi Dr Hair hajhullás elleni kúra segítségével fényes, normál hajat és egészséges fejbőrt teremthet!