Mi okozza a hajhullást? Íme a válaszok!


A hajhullás megkeserítheti a mindennapokat. Ez nem csupán esztétikai gond, hanem akár komolyabb problémák következménye is lehet. Bizonyára te is kíváncsi vagy, hogy mi okozza a hajhullást, hiszen csak így fogod tudni, hogy mit tehetsz ellene. Webáruházunkban olyan termékek közül válogathatsz, amelyek nagymértékben segítik csökkenteni a hajvesztést.

Mi okozza a hajhullást? A leggyakoribb okok következnek!

Először is fontos megemlíteni, hogy a fent említett probléma mögött gyakran örökletes tényezők állnak. De emellett akár komolyabb gondok is meghúzódhatnak, így mindenképp érdemes odafigyelni testünk jeleire. Például pajzsmirigy-problémák, nőgyógyászati gondok is okozhatnak hajhullást. Így ha ezt a tünetet vesszük észre magunkon, mindenképp érdemes felkeresni egy orvost és kivizsgáltatni magunkat. Ugyanis a vizsgálat során könnyedén fény derülhet, hogy milyen okok állnak e mögött.

Azonban előfordulhat az is, hogy csupán valamely gyógyszer mellékhatása, gyulladások (fog- vagy ínygyulladás), gombás fertőzés vagy stressz okozza a kellemetlen tünetet.

Ezenfelül érdemes azt is tudni, hogy a nőknél a hormonális változások és a stressz is növelheti a kihullott hajszálak mennyiségét. Szülés vagy menopauza után a szálak elvékonyodnak, és a dús hajkorona egy szempillantás alatt a múlté lesz. Ez kissé ijesztő lehet, de mindez természetes folyamat.

De nem csupán rajtunk kívülálló okok miatt küzdhetünk a hajhullással. Gyakran mi magunk okozzuk ezt a kellemetlen panaszt. A nem megfelelő táplálkozás és a rossz hajápolási rutin is előidézheti a problémát. Ugyanis ahhoz, hogy hajunk csodálatos maradjon, szükségesek egyes vitaminok, amelyeket természetes úton, tehát zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával vihetünk be szervezetünkbe. Gyakran viszont erre nem figyelünk, és rengeteg olyan dolgot fogyasztunk, amely nem hogy vitamindús lenne, még az egészségünket is károsítja. Ezzel pedig belülről roncsoljuk szeretett frizuránkat.

Emellett külsőleg is gyakran ártunk a hajunknak. Sokszor még szebbé szeretnénk tenni, így gyakran vasaljuk, besütjük, festjük, és persze hogy minél hamarabb elkészüljünk, meleg levegővel szárítjuk meg. Ezzel pedig pont az ellenkezőjét fogjuk elérni, mint amit szerettünk volna. Az eddigi csodálatos frizuránk egy idő után szárazzá, töredezetté válik, és a szálak pedig hullani kezdenek. Így szembetalálhatjuk magunkat a legrosszabb rémálmunkkal. 

Mivel tudunk segíteni neked?

Ha már teljesen tanácstalan vagy, és már mindenféle “csodaszert” kipróbáltál, akkor sincs veszve a dolog. Webáruházunkban olyan készítmények közül válogathatsz, amelyek segítik csökkenteni, illetve megszüntetni a fennálló hajhullást. A Dr.Hair cseppek és sampon megszüntetik a hajhullást, sőt, a 25 gyógynövény koncentrált kivonatával teljesen természetes módon regenerálják a hajat. Így visszanyerheted annak egészségét és szépségét. Ha szeretnél magad is meggyőződni róla, nézz körül termékeink között!

Emellett azonban elengedhetetlen, hogy te is változtass a mindennapi szokásaidon. Beleértve az étkezést és a hajápolási rutint is. Ugyanis hosszú távon csak akkor érhetsz el valódi eredményt, ha a különféle készítmények mellett ezekre az apró dolgokra is odafigyelsz.
Ha kérdésed van, vagy csak segítséget szeretnél kérni a termékeket illetően, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!