A Fischer-Saller skála szőke haj esetén.

Tegyél a tavaszi hajhullás ellen!


Tavasszal a leggyakoribb a hajhullás. Ilyenkor ugyanis fejbőrünk fellélegezhet a hosszú hónapokig tartó sapkaviselés alól. Hiszen ebben az időszakban a fejbőr nem igazán jutott levegőhöz, valamint a fűtés okozta száraz levegő szintén rossz hatással volt bőrünkre és hajunkra is. Ebből következik, hogy a fejbőr szárazzá válik, hámlik és sokkal jobban korpásodik, mint bármely más évszakban.

De nem kell csüggedni, tehetünk ez ellen! Webáruházunkban számos olyan termék közül válogathatsz, amelyek segítenek csökkenteni a hajhullást.

Röviden a hajhullásról

Egy ember általában 100 db hajszálat veszít el naponta. Ha ez a szám jóval megemelkedik, hajhullásról beszélünk. Ez számos ok miatt bekövetkezhet. Gyakran váltja ki elégtelen tápanyagbevitel, de okozhatja hormonális változás, illetve a fejbőr betegsége is. Mindemellett előfordulhat szülés után, klimax és gyakori stressz miatt, de a hajunk vasalása, festése, sőt, még a dohányzás is befolyással van a hajvesztésre.

Mi áll a tavaszi hajhullás hátterében?

Ahogy korábban is említettem, ez a probléma tavasszal a leggyakoribb. Ennek a hátterében általában a vitaminhiány áll. Télen kevesebb vitaminhoz, ásványi anyaghoz jut szervezetünk, amit akkor még nem igazán érzünk magunkon. Azonban a tavasz közeledtével észrevesszük, hogy frizuránk korántsem olyan, mint volt. Ekkorra a hajhagymák elengedik az elgyengült szálakat, így bekövetkezik a hajhullás. A vas-, a cinkhiány vagy akár az A-vitamin hiánya is elősegítheti ezt a problémát.

Emellett az emberek gyakran esnek abba a hibába, hogy a tél végéhez közeledve hirtelen elkezdenek fogyókúrázni és diétázni. Talán nem is gondolnád, de ez is közrejátszhat a már említett problémában. Ugyanis a diéták alatt olyan tápanyagoktól fosztod meg a szervezeted, amelyekre szükséged lenne. 

Mi a megoldás?

Ne keseredj el, a tavaszi hajhullás általában természetes folyamat, de persze, ha odafigyelsz rá és megfelelően ápolod, akkor csökkentheted ennek mértékét. Természetesen nem csak tavasszal kell vele foglalkoznod, hanem az év minden évszakában megfelelően kell ápolnod ahhoz, hogy ez ne következzen be. Így célszerű elkerülni például a festést, mivel a vegyszereknek károsító hatásuk van. Ezen felül szintén érdemes kerülni a hajszárító, -vasaló, -sütő használatát is. Ezek használata hőt fejt ki, amely roncsolja hajunk szerkezetét.

Mivel a tavaszi hajhullás hátterében a tápanyagok hiánya áll, ezért ezeket fontos pótolni. Pótolhatjuk különféle vitaminokkal, cseppekkel, samponokkal, amelyek segítik helyreállítani a haj szerkezetét és csökkenteni ennek hullását. Webáruházunk készítményeivel visszakaphatod élettel teli frizurádat!

Azonban mindemellett fontos az is, hogy odafigyeljünk a helyes étkezésre és a megfelelő tápanyagbevitelre. A megfelelő étkezés az egészségünk megőrzése mellett hajunk növekedésében is kiemelt szerepet kap, hiszen a különféle ásványi anyagok, vitaminok és egyéb más tápanyagok itt is rendkívül fontosak. Így ha hosszan tartó hatást szeretnénk elérni, mindenképp érdemes a helyes táplálkozásra is figyelmet fordítani.

Ha bármilyen kérdésed van a hajhullással kapcsolatban, vagy csak segítség kellene a megfelelő készítmény kiválasztásához, keress minket bizalommal!