Vízfogyasztás és hajhullás

Vízfogyasztás és hajhullás

A megfelelő folyadékfogyasztás elengedhetetlen nem csak az egészséges hajhoz, de a szervezet épségéhez is. Sejtjeink legnagyobb része vízből áll, illetve a vízben oldott anyagokból. A megfelelő folyadékbevitel azért fontos, mert a víz segítségével kerül egyik sejtből a másikba minden fontos anyag, így a vér is a sok vízfogyasztás után tud hatékonyan tápanyagot szállítani a szervezet egyik pontjáról a másikba. A sok vízfogyasztás megkönnyíti a vitaminok és nyomelemek útját a hajhagymákig.

Nem csak az innivalóként fogyasztott víz segít az anyagok szállításában, hiszen a zöldségek és gyümölcsök nagy része szintén víz. Az ételek jó része szintén tartalmaz folyadékot. Ennek ellenére a megivott tiszta víz mennyisége nagyon fontos, különösen a nyári hónapokban, amikor a haj különösen ápolásra szorul a meleg és a napfény miatt.

Amennyiben nem fogyasztunk elegendő vizet, hajunk – akárcsak a testünk többi része – fokozatosan veszít víztartalmából, kiszárad, elgyengül. A hajhagymák nem tudnak olyan gyorsan osztódó sejteket képezni, így a hajszálak növekedése lelassul. Akik gyors és egyszerű megoldást szeretnének találni a hajuk növesztésére, mindenképpen először a vízfogyasztásukat vizsgálják meg.

Szervezetünknek legalább 2 liter vízre van szüksége naponta a megfelelő anyagcsere-folyamatokhoz, így egészségesek maradunk és a hajhullás is megelőzhető.