Táplálkozás és hajhullás

Táplálkozás és hajhullás

A helyes táplálkozás hiánya manapság sok embert érint. Ennek lehet oka valamilyen diéta, a felgyorsult életmód, vagy egyszerűen az is, hogy nem tudjuk, mit és milyen mennyiségben, minőségben kell ennünk ahhoz, hogy a lehető legegészségesebbek maradhassunk.

A különböző diétáknak óriási veszélye, hogy egyféle ételből próbálnak inkább fogyasztani, de még a zöldségek kizárólagos fogyasztása is káros lehet, mert nem minden vitamin és ásványi anyag található meg kizárólag a zöldségekben. Szükség van fehérjére és zsírokra is ahhoz, hogy megelőzzük a hajhullást és egyéb betegségeket. A túl sok zsíros étel, túl sok hús fogyasztása szintén nem szerencsés, minden alapanyagból a megfelelő mennyiséget kell bevinni ahhoz, hogy a hajhullás elkerülhető legyen.

A gyorsételek szintén nem tartalmaznak elegendő minőségi alapanyagot ahhoz, hogy a szervezet fenn tudja tartani az egészséges állapotot, így ez is vezethet hajhulláshoz.

Az egészségtelen életmód, dohányzás és alkoholfogyasztás is eredményezhet hajhullást. Az erek összeszűkülnek, sokszor tartósan így is maradnak, ezzel gátolva a hajhagymák megfelelő oxigénellátását, így az elvékonyodott, meggyengült hajszálak kihullhatnak.

A helytelen táplálkozás nem csak a hajat érinti, hanem az egész szervezetet, ezért érdemes odafigyelni arra, miből és mennyit eszünk, mert nem csak a hajhullást kockáztatjuk az egészségtelen táplálkozással.