Méregtelenítés

Méregtelenítés

A méregtelenítő kúrák általában jókora energialöketet adnak a szervezetnek, így a hajnak is. A tisztítókúra során fogyasztott folyadék segít a szervezetnek a lerakódott anyagok eltávolításában, és az energiaszint növelésében. Ennek jótékony hatása van a szervekre és a hajhullásra is. Nem szabad azonban túlzásba vinni ezt a diétát, mert az ásványi anyagok is kimosódhatnak a szervezetből az eltúlzott méregtelenítés miatt.

A nehezebb ételeket célszerű néhány napra, egy-két hétre félretenni, hogy a szervezet fellélegezhessen. A salakanyagok kiürülését serkenti a sok víz, illetve a hajnövekedést is elősegíti. A tisztítókúra végezhető vízzel, teákkal (általában cukormentesen, gyógynövényekből), fokozott zöldség- és gyümölcsbevitellel, ügyelve arra, hogy a diéta ne tartson túl sokáig, különben a vitaminok és ásványi anyagok egyensúlya felborulhat, ami nem kedvez a hajnövesztésnek.

A szaunák és gőzfürdők használata segíti a vérerek megedződését, amelyek a hajhagymák anyagcseréjéért felelősek. A masszázs és a sport is hasonló pezsdítő eredménnyel gondoskodik a hajhullás mértékének csökkenéséről és a hajnövekedés beindulásáról.