Hajhullás férfiaknál

Hajhullás férfiaknál
A férfiak általában a homlok irányából, vagy oldalról kezdenek kopaszodni. Nem ritkán a hátsó forgó tájékán, a fejtető közepétől nem messze. Ez javarészt a tesztoszteron nevű hormonnak köszönhető, amely a férfiak szervezetében nagyobb mennyiségben termelődik, mint a nőkében. Az életkor előrehaladtával is határozottan megfigyelhető a hajhullás férfiaknál.
Ennek a két tényezőnek, az életkornak és a hormonoknak jelentős szerepük van a hajhullás kialakulásában. Az évek előrehaladtával előbb-utóbb minden férfi tapasztalja a tartós és végleges hajhullást, bár van egy patkó alakú terület a fejtetőtől hátra, amely fültől fülig tart, ez érzéketlen a hormonális változásokra.
Az esetek többségében a hajritkulásért az androgén kopaszodás, azaz a férfi típusú hajhullás tehető felelőssé férfiak esetében, de jellemző oka lehet még a hajhullásnak a szervezetben lévő gyulladás is. Érdemes odafigyelni a gyulladásos gócokra a fogak és mandulák esetében, de egy elhúzódó téli arcüreggyulladás is könnyen okozhatja a haj hullását. Ezek a betegségek azonban inkább foltos hajhullást okoznak és nem befolyásolja őket hormonszint, sem az életkor.