ferfi-hajhullas

Hajhullás férfiaknál: minden, amit tudni érdemes róla


A hajhullással nemcsak a nőknek, de a férfiak nagy részének is meg kell küzdenie. Általában a 20-45 éves kor közötti férfiakat érinti a leggyakrabban, és jellemzően valamilyen hormonális probléma okozza a hajhullást. Azonban nem kell csüggedni, hiszen mindez készítményeink rendszeres alkalmazásával lelassítható, sőt akár vissza is fordítható.

Ne hagyd, hogy legyűrjön a hajhullás!


A férfi hajhullást a DHT nevű hormon okozza, amely a tesztoszteronból képződik. A DHT hormon gátolja a hajhagymák tápanyagellátottságát, amely azt eredményezi, hogy a szálak idővel elvékonyodnak, majd teljesen kihullanak. Mivel a férfias típusú hajhullás hormonális eredetű, és a szálak kihullását a hajhagymák tápanyagellátásának blokkolása okozza, így a megoldás egyszerű: táplálni kell a hajat.

DR Hair készítményeink minden egyes használatkor rengeteg tápanyagot juttatnak el a hajhagymákhoz, amelynek segítségével új erőre kapnak a már elgyengült szálak is. Mindez köszönhető a készítményekben rejlő 25 gyógynövény koncentrált kivonatának, hiszen minden egyes gyógynövény olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek serkentik a hajhagymákat, és képesek megállítani a kopaszodás folyamatát, illetve elősegíteni az újbóli hajnövekedést. Alkalmazásuk során ugyanis biztosítják a hajhagymák tápanyag-utánpótlását, és felpezsdítik a fejbőr vérkeringését.

További okok, amelyek a férfiak hajhullásához vezetnek


Azonban fontos megemlíteni, hogy nem csupán hormonális eredetű probléma állhat a férfi hajhullás hátterében. Gyakran előfordul, hogy csupán a mindennapi stressz, a rendszertelen étkezés, egyoldalú táplálkozás váltja ki ezt a rendkívül kellemetlen állapotot. Ebben az esetben szerencsésebb helyzetben vagyunk, hiszen ez könnyűszerrel orvosolható. Megfelelő készítmények alkalmazásával rövid időn belül helyreállítható a fennálló probléma. Termékeink a hajhagymák pusztulásának gátolása mellett segítik a haj egészségének visszaállítását és ezzel együtt a haj növekedését.

Előzd meg a hajhullást!


Az egészséges vagy éppen egészségtelen életmód számos dologra hatással van. A rendszertelen étkezés és a rengeteg egészségtelen étel nem csupán elhízáshoz vezet, de számos más kellemetlen következménye is lehet. Az arcon keletkezhetnek pattanások, a test narancsbőrössé válhat, körmeink a vitaminhiány következtében elgyengülhetnek, hajunk elvesztheti tartását, és hullani kezdhet.

Habár a férfi hajhullást általában örökletes tényezők okozzák, az egészséges életmód mégis nagyban hozzájárulhat a fejbőr és a haj egészségéhez, így akár meg is előzhető vagy csökkenthető a hajhullás mértéke.

A kiegyensúlyozott táplálkozással megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokat és ásványi anyagokat vihetsz be a szervezetedbe, amely biztosítja frizurád tápanyag-ellátottságát. Emellett érdemes kerülni a káros szenvedélyeket, mint például az alkoholt és a cigarettát. Ezek ugyanis az egészségedre nézve romboló hatásúak.

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett jó, ha ügyelsz a rendszeres mozgásra. A sporttal ugyanis nem csupán testedet tarthatod karban, de jót teszel szervezeted érrendszerének és ezzel együtt a fejbőr vérellátottságának is. Sőt ennek köszönhetően nemcsak egészségesebb leszel, de jobban is fogod magad érezni, és ezáltal az önbizalmad is nőni fog.

Ha érdekelnek termékeink, vagy csak tanácsot szeretnél kérni, keress minket bizalommal!

Gyakran olvasott írásaink