haj-szaritas

Haj szárítása: nem mindegy, hogyan csinálod!


Sokan beleesnek abba a hibába, hogy minél hamarabb túl akarnak lenni a hajmosáson és az azzal járó procedúrán. Ezért a vizes hajukat nem kímélve gyorsan megfésülik, és szárítás nélkül máris kimennek a hűvös levegőre. Ennek következménye lehet, hogy megfázik a fejbőr, és hajlamossá válik a különféle fejbőrbetegségek kialakulására, valamint a hajhullásra is.

A haj szárítása nyáron


A hajápolás és a fejbőr ápolása szorosan összefügg. Hiszen csak akkor kölcsönözhetünk igényes megjelenést külsőnknek, ha a fejbőrünk és a hajunk is megfelelően van ápolva. Ezt pedig leggyakrabban a haj mosásával érjük el. Azonban fontos odafigyelni arra is, hogyan és mivel mossuk és ápoljuk a hajunkat, valamint miképp szárítjuk meg. Ugyanis a nem megfelelő szárítás könnyedén hajhullást idézhet elő.

Nyáron a legnagyobb forróságban a többség uszoda vagy strand után egyáltalán nem szárítja meg a haját. Ezzel pedig nincs is semmi gond, hiszen ilyen nagy melegben jólesik, hogyha kicsit hűt. Amire azonban tanácsos odafigyelni, hogy vizes hajjal kerüljük a légkondis helyeket, valamint a legnagyobb hőségben sem szabad a vizes hajat durván megfésülni. Ugyanis ez mind hajhulláshoz vezethet.

…és télen is


Bár nyáron rengeteget strandolunk, járunk uszodába, vagy épp pancsolunk az otthoni medencében, télen sem kerüljük a vizet. A legtöbben télen is eljárnak az uszodába úszni, vagy elmennek wellnessezni, és persze télen is ugyanúgy mosunk hajat, mint az év többi évszakjában.

A vizes haj és a hideg levegő azonban cseppet sem jó barátok. A kinti hideg következtében a hajhagymák tápanyag- és oxigénellátottsága nagymértékben romlik, ami hajhullást eredményezhet. A hűvös környezet pedig hozzájárul a fejbőr megfázásához, így minden esetben ügyelni kell arra, hogy alaposan megszárítsuk a hajunkat. A vizes hajra a sapka sem egy jó megoldás, hiszen a sapka alatt könnyedén befülled a fejbőr, ami hosszabb távon olyan baktériumok elszaporodását eredményezi, amelyek károsítják a hajat.

Kényeztesd hajad gyógynövénytartalmú készítményekkel!


A téli időszak nem csupán a hűvös levegő miatt okozhat problémákat. Ebben az időszakban általában megváltoznak táplálkozási szokásaink, kevesebb napfény ér bennünket és a rövidebb nappalok következtében stresszesebbé is válunk, ami mind hajvesztést eredményezhet.

Éppen ezért a téli időszakban jó, ha kicsit kényeztetjük frizuránkat, hogy újból megteljen élettel, és ne kelljen aggódnunk a hajhullás miatt. Erre pedig kiváló megoldás egy-egy készítmény kúraszerű alkalmazása. A DR Hair cseppjeink samponunkkal kombinálva teljes körű ápolást nyújtanak minden típusú haj számára. Mindezt természetes módon teszik, hiszen az összetevők között 25-féle gyógynövény kivonata szerepel, amelyek között megtalálható például a csalánlevél, a kamilla, borsmenta, a rozmaring és a körömvirág is, amelyek már hosszú idők óta nyújtanak segítséget a hajápolásban. Ezeknek köszönhetően a hajhullás megszűnik és a frizura visszanyerheti eredeti szépségét, sőt új erőre kaphat, ami segítheti a gyorsabb növekedést.

A cseppek mellett alkalmazott sampon növeli a cseppek hatékonyságát és segíti tisztán tartani a hajat és a fejbőrt is, így a csepp könnyebben képes kifejteni hatását. Ezenkívül alkalmazásával a fejbőr visszanyerheti egészséges pH-értékét, így megelőzheti a haj töredezetté, szárazzá vagy épp zsírossá válását.

Kérdés esetén bátran keress minket, szívesen állunk rendelkezésedre!

Gyakran olvasott írásaink