02_angry

A kopaszodás a nőket sem kíméli


A hajszálak hullása egy bizonyos mértékig teljesen természetes folyamat, a gond akkor kezdődik, amikor napi több mint 100 szál hullik ki, ekkor hajhullásról beszélünk. A kopaszodás nem csupán a férfiakat érinti, de a nők körében is előfordul a menopauza, egy betegség vagy éppen vitaminhiányból kifolyólag.

Női kopaszodás


A kopaszodás leggyakrabban a férfiaknál jelentkezik, de a nőket sem kíméli. Ezt az állapotot a férfiak nagy része is nehezen viseli, a nők számára pedig ez egy még nehezebb időszakot jelent. Frizuránkkal ugyanis képesek vagyunk kifejezni személyiségünket, vagy tudatára tudjuk adni mások számára az éppen aktuális hangulatunkat. Továbbá a nők egyik legnagyobb vonzereje a dús hajkorona, ennek hiányában pedig önbizalom- és önértékelési probléma jelentkezhet.

A hajhullástól nem mindig kell tartani, hiszen van, hogy csupán az időjárás, a gyakori sapkaviselet vagy hajmosás viseli meg frizuránkat, amely csupán átmeneti probléma. Azonban ha hosszabb távon fennáll, mindenképp érdemes az okok után kutatni. Ennek okai lehetnek bizonyos gyógyszerek mellékhatása, a menopauza, gyulladásos gócok megjelenése, hormonzavar, autoimmun betegség, stb.

Gyógynövényekkel a kopaszodás ellen


És persze nem szabad elfelejteni, hogy az idő kereke sem áll meg, és senki nem lesz fiatalabb. Az idő előrehaladtával pedig természetes a hajritkulás, hiszen ekkor változik a fejbőr vér- és tápanyagellátása. Ami viszont jó hír, hogy ezt a folyamatot néhány praktikával egyszerűen késleltethetjük.

A ricinusolaj mindenki számára ismert szer, amit gyakran használnak problémás fejbőr kezelésére, illetve a haj karbantartására. Bár szaga és állaga nem kellemes, rendszeres használatával sűrűbbé varázsolhatjuk hajunkat. Emellett jó választás lehet a kamilla, csalán és a körömvirág gyulladásgátló hatásuk miatt. A borsmenta és a rozmaring pedig serkenti a fejbőr tápanyag- és vérellátottságát.

Ha viszont szeretnénk problémánkra csupán egy szert használni, akkor nem is kell tovább keresgélnünk, mert DR Hair cseppjeinkben az előbb felsorolt gyógynövények közül mind megtalálható, sőt ezeken kívül még 20 másik gyógynövény is, amelyek együttesen felelnek a hajhullás megszüntetéséért és a haj növekedéséért.

Lelki problémák


Gyakran előfordul, hogy a hajhullás hátterében valójában a stressz áll. Ami érthető, hiszen folyamatos rohanás az életünk, és kevés időnk jut saját magunkra, a munkahelyi és a magánéleti problémák pedig stresszessé tehetnek. Ezek a problémák pedig hamar tükröződnek a külsőnkön. A megtépázott frizura, a táskás szemek, a meggyötört arc mind árulkodó jelek lehetnek. Nőként ez pedig még zavaróbb lehet, ami hosszú távon ismételten önbizalomhiányt okozhat. Így egészségünk megvizsgálása mellett mindenképp fontos átgondolni mindennapjainkat, érzéseinket.

A legjobb lenne, ha a különféle pakolások, gyógyszerek mellett a lelki problémákat egy hozzáértő szakemberrel is megbeszélnénk. Itt lehetőség adódik beszélni a külsőnkkel való kapcsolatunkról, nőiességünkről, a bennünket ért sérelmekről, feszültségről és arról is, hogy minderre milyen megoldások léteznek. Mindez hozzásegít önbizalmunk visszanyeréséhez, illetve a hajvesztést is segítheti feldolgozni.

Amennyiben kérdésed van a hajhullással kapcsolatban, vagy termékeinket illetően, keress minket bátran!

Gyakran olvasott írásaink