vashiany-hajhullas

A vashiány is okozhat hajhullást


A vas a szervezetünk számára nélkülözhetetlen nyomelem. A vashiány számos tünetet produkálhat, például hajhullást, súlyosabb esetben vérszegénységet is okozhat. A vashiány életkortól függetlenül bármikor kialakulhat életünkben. Elsősorban azonban a nők körében gyakoribb. Szervezetünkben tehát fontos szerepet játszanak a különböző vitaminok és nyomelemek.

Nemrégiben írtunk a vitaminhiány okozta hajhullásról, most pedig a vashiány okozta hajhullásra hívjuk fel a figyelmet.

Honnan ismerjük fel, ha vashiánnyal küzdünk?


Erről számos tünet árulkodhat. Ilyen a rossz közérzet, az émelygés, a hányinger és a körmök elgyengülése is. Emellett gyanús lehet a gyakori fejfájás, szédülés és szívdobogásérzés. Időnként jelentkezhet torokban lévő gombóc érzete és nyelési zavar is.

A vashiány nagymértékben rontja a testi erőnlétet, illetve csökkenti a szervezet energiaszintjét és a terhelhetőséget is. Ez pedig fáradékonysághoz és levertséghez vezethet. Továbbá felbukkanhatnak idegrendszeri panaszok is, mint például a memória vagy a koncentráció romlása.

De előfordulhat az is, hogy mások is egyből észreveszik rajtunk, hogy valamilyen problémával küzdünk. Látható jelekké válnak a szemek alatt lévő szürkés karikák és a hajhullás.

Hogyan okozhat a vashiány hajhullást?

 

A vashiány a hajat sem kíméli, ugyanis a vas fontos szerepet játszik a test működésében, így hatással van a haj növekedésére és fenntartására is. A vashiányos állapot fokozatosan vezet a haj elvékonyodásához. Ezért talán ez lehet az egyik legzavaróbb tünet is. Ugyanis a szemek alatti karikákat egy kis sminkkel orvosolhatjuk, de a hajhullás rendkívül szembetűnő, és mások is felfigyelhetnek rá. Éppen ezért fontos, hogy tegyünk ellene. DR Hair termékeink megoldást kínálnak erre a kellemetlen problémára, ugyanis számos gyógynövény segítségével állítják vissza a haj egészséges szerkezetét és szüntetik meg a hajhullást.

A vashiány hátterében ezenfelül számos ok állhat. Elsősorban azonban a táplálkozással hozható összefüggésbe. Az egyoldalú táplálkozás, a rosszul összeállított diéták mind vashiányhoz vezethetnek.

A vas szervezetbe jutását gátolhatják még egyes gyógyszerek, gyulladásos betegségek, fertőzések, amelyek gyengítik a felszívódást.

Továbbá előfordulhat, hogy a szervezetnek megnő a vasigénye. Ez jelentkezhet csecsemőknél, gyermekeknél, hiszen folyamatosan fejlődnek, növekednek, így megnő a hemoglobinigény, illetve az izmoknak is szükségük van erre a fontos nyomelemre. Emellett a terhesség során is nagy szükség van a vasra, hiszen a magzat folyamatosan fejlődik.

Végül a vasigény megnő a menstruáló nőknél is, hiszen vért veszítenek, így fokozott az igény a rendszeres véradók körében is.

Pótold a vasat!

Termékeink kiválóak a tüneti panaszok kezelésére, de a legjobb lenne gyökerestől megszüntetni a problémát. A legegyszerűbb mód, ha igyekszünk a felmerülő hiányt pótolni. Ezt megtehetjük természetes úton, táplálékok pótlásával. Vasban gazdag táplálék a mogyoró, spenót, cékla, a húsok és a vörös bogyós gyümölcsök is. És persze, ami mindenképp elengedhetetlen, az a vízfogyasztás. Igyál meg napi 8 pohár tiszta vizet, és máris tettél valamit hajad és szervezeted egészségéért.

Ha kérdésed van termékeinkkel kapcsolatban, vagy csupán tanácsra lenne szükséged, keresd ügyfélszolgálatunkat!