piros-foltok-1

Amikor piros foltok jelentkeznek a fejbőrön

Egy frizura akkor lehet igazán tökéletes, ha a fejbőr is teljesen egészséges. Ha azonban a fejbőr valamilyen betegséggel küzd, ahhoz számos kellemetlen mellékhatás is társul. Jellemző tünet a korpásodás és a fejbőrön felbukkanó piros foltok, mely gyakran viszketéssel jár. A fejbőrt érintő betegségek azonban az enyhe tünetek mellett súlyosabb problémát is előidézhetnek, például hajhullást.

A piros foltok a fejbőrön gombás fertőzést jelezhetnek

Amikor azzal szembesülünk, hogy fejbőrünkön egyre gyakrabban és egyre több és nagyobb piros folt jelentkezik, okkal aggódhatunk. Sőt, ha ezek még viszketéssel is járnak, nagy valószínűséggel valamiféle gombás fertőzéstől szenved fejbőrünk. Emellett a korpásodás és az elszíneződött köröm is utalhat a fent említett betegségre.

Azok az emberek, akik valamiféle anyagcsere-betegségben vagy diabéteszben szenvednek, vagy esetleg hosszabb ideje antibiotikumos kezelés alatt állnak, sokkal hajlamosabbak a gombás fertőzésre.

A fertőzést általában gombás hámsejtekkel való érintkezés során kaphatjuk el. Tehát a közös zuhanyzókban, a strandokon, uszodákban, de akár a közös fésűhasználat is előidézheti a problémát.

Miről ismerhető fel a gombás fertőzés?

A gombás fertőzés leggyakrabban hámló piros foltokként jelentkezik a fejbőrön. Ezeken a területeken a fejbőr viszket, a hajszálak pedig töredezni kezdenek. Általában minimális gyulladás kíséri a betegséget és lisztszerű hámlás (korpásodás), illetve a szálak töredezése jellemző. Azonban ha nem vagy helytelenül kezeljük, a tünetek súlyosabbá válhatnak és akár végleges kopaszsághoz is vezethetnek.

Hogyan kezeljük?

Bár általában enyhe lefolyású betegségről van szó, de mégis fontos a megfelelő kezelés annak érdekében, hogy mihamarabb megszabaduljunk a problémától, és ne váljon súlyosabbá a helyzet.

Ha a korpás fejbőr kezelésére gondolunk, az első, ami eszünkbe juthat, az az, hogy egy tökéletes samponnal könnyedén orvosolni tudjuk a problémát. Ez a gombás fertőzések esetében sincs nagyon másképp. Általában a fejbőrt érintő gombás megbetegedés esetében is megoldást jelenthet egy jól megválasztott sampon, ecsetelő, krém vagy csepp.

DR Hair termékkínálatunkban nem csupán egy egyszerű cseppet vagy sampont találhatsz a korpásodás ellen, hanem egy 25-féle gyógynövényt tartalmazó készítményt, amely nem csupán a korpásodást szünteti meg, de a hajhullást is. Sőt természetes hatóanyagainak köszönhetően még hajadat is regenerálja és egészségesebbé teszi.

Webáruházunkban csepp és sampon formájában is felveheted a harcot a gombás fertőzéssel, a korpásodással vagy a hajhullással, ha viszont igazán ütős megoldásra vágysz, alkalmazd e két terméket együttesen! A csepp 100%-os hatékonyságát a samponnal együtt képes elérni, hiszen ezek közösen veszik fel a harcot a fent említett problémákkal, táplálják a hajhagymákat, serkentik a haj növekedését, illetve a fejbőr vérellátását, amelyek mind hozzájárulnak az egészséges és élettel teli frizurához.

A megelőzés a legfontosabb

Mivel a gombás fertőzés közös helyiségek és közös tisztálkodási eszközök használatával terjed, így a legfontosabb ezeket elkerülni. Tehát ha tudomásunk van arról, hogy a családunkban valaki gombás megbetegedéssel küzd, ügyeljünk a továbbterjedését megelőzni. Ne használjunk közös fésűt, sapkát vagy törölközőt. Ezek betartásával könnyebb lehet az újbóli fertőzést megelőzni.

Bármilyen kérdés esetén bátran fordulj ügyfélszolgálatunkhoz!

Gyakran olvasott írásaink