hajmosas_hajhullas

Összefüggés a hajhullás és a gyakori hajmosás között


A hajmosás alkalmával kihullott hajszálak mindenki számára ijesztő látványt nyújtanak. Nagyon sok hiedelem van a köztudatban és kering az interneten, ami a hajhullás okairól szól. Előző cikkünkben mi is összeszedtük a leggyakoribb okokat. Most pedig annak jártunk utána, hogy vajon van-e összefüggés a hajhullás és a gyakori hajmosás között.

Hajmosás okozta hajhullás?


A hajhullás mindenki számára nagyon kellemetlen, és gyakran nem is tudjuk, mit lehet vele kezdeni, hiszen nem vagyunk tisztában a kiváltó okokkal. Ezek lehetnek genetikai problémák, hormonális változások, stressz, egészségtelen életmód, évszakváltozás, környezeti hatások és még csomó más egyéb tényező.

Előfordulhat az is, hogy mosás során vesszük észre, hogy mennyi hajszálunk hullott ki. Ez kissé ijesztő lehet, de mosás után természetes egy bizonyos szintű hajhullás. Természetesen a mértéke sok mindentől függ, a haj mennyiségétől, kortól és nemtől is. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy előfordulhatnak olyan szálak is, amelyek már mosás előtt pár nappal is kiesnének, de a fésülés alkalmával ez nem történt még meg. Szükséges hozzá egy nagyobb fizikai inger, például a hajmosás, aminek következtében megtörténik a szálak kihullása. Így nem kell megijedni, ha egy-egy mosás alkalmával kicsivel több kihullott szállal találkozunk. Azonban a szárazra törlés után a lefolyóban maradt szálak sokasága nem túl biztató.

Ahogy a dauerolás, vasalás, göndörítés vagy más egyéb erős fizikai inger hatással van a hajhullásra, úgy a gyakori hajmosás is megterhelést jelent a hajszálaknak. Sőt, károsíthatja a fejbőr normál védőrétegét is, amely hosszú távon káros következményekkel járhat. Éppen ezért csupán heti egy-két alkalommal javasolt megtisztítani a fejbőrt és a szálakat.

Ha hajmosás, akkor DR Hair!

 

Nagyon sok múlik azon, hogy milyen termékeket használunk. Ma már samponok tekintetében is nagyon széles körű a választék. Mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt, legyen az száraz, zsíros, töredezett vagy épp festett haj. Persze nem az a lényeg, hogy mi van a tubusra írva, hanem hogy mi van benne! Hiába ígérnek egészséges, gyönyörű és dús hajkoronát, ha az összetevők teljesen másról árulkodnak. Ugyanis temérdek olyan anyagot tartalmazhatnak, amelyek irritáló hatásúak és károsak a fejbőrre. Emellett ezek a samponok gyakran tartalmaznak szilikont is, amelytől nagyon nehezen tud lélegezni a haj, így hosszú távon szintén káros tud lenni. Valamint csaknem minden samponban megtalálható illatosító anyag (parfüm), amelyet általában ártalmas összetevőként tartanak számon.

Mindezt elkerülheted gyógynövényes samponunkkal, melynek használatával egészségesebbé és ragyogóbbá teheted hajad, és megszüntetheted annak hullását is anélkül, hogy károsítanád vele szerkezetét. A samponban található több mint 20-féle gyógynövény gondosan összeválogatott, melyek közt megtalálhatod a borsmentát, körömvirágot, csipkebogyót, amelyeket már őseink is használtak, és ma is igazán hasznos gyógynövények. Mindezek segítik tisztán tartani a hajat és a fejbőrt, megszüntetik a hajhullást, valamint ennek segítségével a fejbőr visszanyerheti egészséges pH-értékét.

Amennyiben kérdésed van, vagy segítségre lenne szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Gyakran olvasott írásaink