kopaszodas-okai

Légy tisztában a kopaszodás legfőbb okaival!


A hajhullással együtt a kopaszodás is mindenki számára komoly problémát jelent. Legyen szó idősről, fiatalról, férfiról vagy nőről. Ez ugyanis olyan önértékelési problémákat okozhat, amellyel az érintettek elvesztik önbizalmukat, vagy komoly esetekben akár depressziót és pszichés zavarok is előfordulhatnak. Éppen ezért most tisztázzuk a kopaszodás legfőbb okait, hogy megtalálhasd a számodra legkedvezőbb megoldást.

Amikor hirtelen szembesülünk a hajvesztéssel


A hajhullás és a kopaszodás is rengeteg embert érint világszerte. Ami nem csoda, hiszen egészségtelen életmódot folytatunk, stresszelünk és egyre több kozmetikai szert használunk. Ahhoz azonban, hogy hajunk valóban erős maradjon, nem szabad túlzásokba esnünk a hajunkra használt vegyszerek tekintetében és törekednünk kell egy egészségesebb életmód kialakítására.

Vannak időszakok, amikor a hajvesztés üteme felgyorsul, például ősszel, vagy tavasszal. Viszont, ha egyre gyakrabban jelentkezik és mértéke is aggasztó, akkor érdemes számba venni a lehetséges okokat és megoldást keresni a problémára. Ebben nyújtanak segítséget termékeink, amelyek különféle gyógynövényekkel természetes módon állítják meg a hajhullást.

A kopaszodás leggyakoribb 6 oka


1. Pajzsmirigy problémák

A pajzsmirigy az egyik legfontosabb szervünk. Azonban rendellenes működése összefügg a hajhullással, amely nagyon sok embert érint. A pajzsmirigy túlműködése, vagy éppen alulműködése miatt a hajszálak vékonnyá válnak, kiszáradhatnak, végül kihullnak.

2. Terhesség

A terhesség során jelentős hormonváltozás jelentkezik a nők szervezetében. Hiszen ez alatt az időszak alatt felborul az egyensúly, a vitaminok és az ásványi anyagok mennyisége pedig lecsökken. A terhességet követően azonban ez a helyzet helyreáll és a hajhullás csupán átmeneti probléma lesz.

3. Helytelen táplálkozás

Hajunk egészségének megőrzése érdekében ügyelnünk kell arra is, hogy megfelelő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és fehérjét vigyünk be a szervezetünkbe. Az eltérő diéták, fogyókúrák folytatása során sok szükséges tápanyagtól megvonjuk szervezetünket. Viszont ha ragaszkodunk a diétához, ügyeljünk arra, hogy tartsuk a kiegyensúlyozott és vitaminokban gazdag étrendet.

4. Hajformázás

A tökéletes frizura eléréséhez napi szinten használunk lakkokat, zseléket, festékeket, amelyek nagyon sokféle vegyi anyagokat tartalmaznak. Emellett a nők előszeretettel göndörítik, dauerolják, vagy épp vasalják frizurájukat. Ezek pedig mind roppant módon igénybe veszi hajunkat.

5. Stressz

A stressz nagyon sok mindenre hatással van, így ha folyamatosan stresszelünk, ne csodálkozzunk, hogy ez frizuránkon is meglátszik. Ekkor ugyanis a hajhagymák úgynevezett nyugalmi állapotba kerülnek. Hosszabb időt töltve ebben az állapotban pedig a szálak elvékonyodnak, majd kihullanak, akár csomókban. Azonban, ha felhagyunk a stresszes életmóddal, jó eséllyel a hajszálak újból termelődni kezdenek. Így jó ötlet lehet, minél előbb nekifognunk néhány stresszoldó gyakorlatnak.

6. Genetika

Előfordulhat azonban az is, hogy egyszerűen csak a gének azok, amik miatt kopaszodunk. Ilyenkor nem újulnak meg a hajhagymák, ami fokozatos hajvesztéssel jár. Ez leginkább a férfiak nagy részét veszélyezteti.

Amennyiben további kérdésed van, keress minket elérhetőségeinken!